Best Sellers

Κάντο όπως ήταν πριν φύγεις για διακοπές!

Πλύντο για να δεις αν υπάρχουν φθορές σε λαμαρίνα ή χρώμα

Η πρώτη κίνηση την οποία πρέπει να κάνουμε είναι το εξωτερικό πλύσιμο του οχήματός μας. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσουμε καλύτερα τις φθορές τις οποίες έχει υποστεί ώστε να τις διορθώσουμε, αλλά και θα απομακρύνουμε τα υπολείμματα άλατος από πιθανή κίνηση κοντά στην παραλία, που μπορεί να προκαλέσει με το χρόνο μία σίγουρη διάβρωση στα μεταλλικά μέρη. Για «βαθύτερο» καθαρισμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλυστικό μηχάνημα, το οποίο εκτοξεύει με μεγάλη πίεση το νερό. Αν δε διαθέτουμε, μπορούμε να επισκεφθούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, το οποίο είναι εφοδιασμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό όσον αφορά στον εξωτερικό καθαρισμό του οχήματος, περιμετρικά αλλά και στο κάτω τμήμα του πατώματος. Σε περίπτωση που επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας το πλύσιμο του οχήματός μας, καλό είναι να προμηθευτούμε ένα κατάλληλο σαμπουάν και ένα μαλακό σφουγγάρι από κάποιο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Μικρές γρατζουνιές θέλουν αλοιφή, μεγάλες τον φανοποιό τους

Μία από τις πιο συνηθισμένες φθορές είναι οι διάφορες μικρο-γρατσουνιές που μπορεί να αποκομίσαμε από την εξόρμησή μας στη Μήλο, οι οποίες δημιουργούνται από μικρές επαφές π.χ. με κλαδιά ή διάφορες άλλες μικρές επαφές. 
Σε περίπτωση που από την επαφή δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα, μπορούμε να προμηθευτούμε από ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου την ανάλογη αλοιφή, με την οποία θα τρίψουμε τη γρατσουνιά ώστε να την εξαφανίσουμε. 
Σε περίπτωση όμως που δεν έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα, καλό είναι να επισκεφθούμε ένα κατάστημα περιποίησης ή μικροδιορθώσεων αυτοκινήτου, το οποίο θα μας δώσει τη λύση.

Μικρά βαθουλώματα στη λαμαρίνα και χτύπημα στο παρμπρίζ, μπορούν να διορθώσουν πλήρως οι ειδικοί

Εκτός από διάφορες γρατσουνιές, αρκετά εύκολο είναι να δημιουργηθούν μικρά βαθουλώματα στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου σας από μία μικρο-επαφή που είχατε στο 5ήμερο σας στη Ζάκυνθο. Σε περίπτωση που στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ανάλογα καταστήματα που ειδικεύονται σε μικροδιορθώσεις αυτοκινήτου, τα οποία διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και ειδικεύονται στον τομέα αυτό, ώστε να επαναφέρετε τη λαμαρίνα του αυτοκινήτου.

Η κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους, ακόμα, οι οποίοι «διαθέτουν» αρκετές ποσότητες χαλικιών στις άκρες τους μπορεί να αποβεί μοιραία για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Οι τροχοί του προπορευόμενου οχήματος μπορεί να «πετάξουν» στο παρμπρίζ σας ένα μικρό πετραδάκι, το οποίο να δημιουργήσει ένα μικρό χτύπημα. Αν πάθατε κάτι ανάλογο στις ημέρες των διακοπών σας στο Ναύπλιο, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κατάστημα το οποίο αναλαμβάνει τέτοιου είδους επισκευές, ώστε να κερδίσετε σε κόστος σε σχέση με μία αντικατάσταση παρμπρίζ αλλά και σε χρόνο.

Καθαρισμός σαλονιού για να είναι… όπως πρώτα!

Στο εσωτερικό, αφού κάνουμε έναν καλό καθαρισμό με μία ηλεκτρική σκούπα, ώστε να απαλλαγούμε από σκόνες και σκουπίδια, καλό είναι να πλύνουμε με τη χρήση απορρυπαντικού και τις προστατευτικές μοκέτες, οι οποίες πιθανότατα να έχουν απορροφήσει αλάτι, που έχουμε μεταφέρει με τα πόδια μας από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο ύφασμα τις πλαστικές επιφάνειες ή τα δερμάτινα καθίσματα (αν διαθέτει το όχημά μας) και μετά να τα ψεκάσουμε με το ανάλογο γαλάκτωμα, που θα βρούμε σε ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Δεν μπλέκεις με τις ασφαλιστικές, αναλαμβάνει το φανοποιείο

Τα περισσότερα φανοποιεία, πλέον, εκτός των υπηρεσιών που σας προσφέρουν σχετικά με το αυτοκίνητό σας, συνομιλούν και κανονίζουν όλες τις εκκρεμότητες με τις ασφαλιστικές εταιρείες, για να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο. Και όλα αυτά, χωρίς καμία – συνήθως – επιπλέον χρέωση.

Οπότε αν το αυτοκίνητο υπέστη κάποια ζημιά, επισκεφθείτε ένα φανοποιείο και κανονίστε για την διεκπεραίωση, όχι μόνο της επιδιόρθωσης, αλλά και της… χαρτούρας της ασφάλειας!

Post by Ν. Γ.

0 Comment

Κατηγορίες