Best Sellers

Πούλα το αμάξι σου σωστά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πώληση ενός αυτοκινήτου είναι απαξίωση που βλέπετε εσείς. Μην ξεχνάτε πως για εσάς είναι το παλιό σας αυτοκίνητο που θέλετε να διώξετε για να πάρετε κάτι καλύτερο. Για αυτόν που έρχεται να το πάρει, όμως, είναι το «κάτι καλύτερο» που λέγαμε, είναι το καινούργιου του αυτοκίνητο. Έτσι θα πρέπει να το δείτε και εσείς ώστε να το πουλήσετε στην καλύτερη τιμή.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, ένα απλό πλύσιμο δεν αρκεί. Ένα απλό πλύσιμο χρειάζεται κάθε μήνα για να μένει το αυτοκίνητο σχετικά καθαρό, όμως η βρώμα μαζεύει. Ξεκινώντας λοιπόν από ένα πλύσιμο μέσα-έξω, θα πρέπει να γίνετε πιο σχολαστικοί. Στην καμπίνα θα πρέπει να φύγει η σαβούρα, να καθαριστούν καλά τα καθίσματα και τα πατάκια, αν και καλό είναι να πάρετε καινούργια. Τα υφάσματα στο αυτοκίνητο εκτός ότι λερώνουν, ρουφάνε και σκόνη. Και η σκόνη μυρίζει, και δίνει στην καμπίνα αυτή τη μυρωδιά του παλιού, του βρώμικου. Πιθανώς εσείς να την έχετε συνηθίσει, όμως εκείνος που θα έρθει και θα το μυρίσει πρώτη φορά θα του φανεί κακή.

Για τον ίδιο λόγο πρέπει να καθαρίσετε σχολαστικά, με σπρέι, τους αγωγούς του κλιματισμού, τις ταπετσαρίες στις πόρτες, και να αλλάξετε φίλτρο καμπίνας, αν έχει το αυτοκίνητο. Από κει και πέρα καθαρίστε τα τζάμια, και μάλιστα κατεβάστε τα παράθυρα ώστε να φύγει και αυτή η γραμμή στο πάνω άκρο, εκεί που ακουμπάει το λάστιχο.

Εκεί που ακουμπάει το λάστιχο στην πόρτα καλό είναι να ψεκάσετε με γράσο σιλικόνης. Εξαφανίζει τους θορύβους κατά την κύλιση και κάνει το αυτοκίνητο να ακούγεται καινούργιο.

Στο εξωτερικό, ένα γυάλισμα με κερί να ζωντανέψει η βαφή είναι ότι καλύτερο, όμως φροντίστε να έχετε καθαρίσει τους θόλους αλλά και από κάτω το σασί, ειδικά αν υπάρχουν λάσπες και χώμα. Μην ξεχάσετε την τάπα καυσίμου. Τίποτα δεν μαρτυρά ένα αυτοκίνητο που δεν το φροντίζουν από τη βρώμα που μαζεύεται πίσω από το καπάκι της τάπας. Και τέλος γυαλίστε τα λάστιχα και τις ζάντες. Ποιος ξέρει, στο τέλος μπορεί να δείτε το αυτοκίνητό σας ως αυτό που είναι και να το κρατήσετε.

Post by Ν. Γ.

0 Comment

Κατηγορίες