Best Sellers

Μοντέλα χρυσωρυχεία

Ποια μοντέλα είναι αυτά που όλοι οι κατασκευαστές θα ήθελαν να έχουν στη γκάμα τους; Και τι ετοιμάζουν για να τα χτυπήσουν; Μήπως υπάρχει σήμερα ένα μοντέλο που όλοι οι άλλοι θέλουν να ανταγωνιστούν αλλά κανείς ακόμη δεν τολμάει να λανσάρει; Ποια μοντέλα λέτε πως θέλουν όλοι;

Ποιο μοντέλο βάζουν στο στόχαστρο οι κατασκευαστές όταν θέλουν να φτιάξουν ένα μεσαίο; Εντάξει δεν έχουν όλες οι μάρκες τις ίδιες προτεραιότητες, ούτε θέλουν να έχουν τα μοντέλα τους τα ίδια χαρακτηριστικά με τον ανταγωνισμό. Κρυφά όμως θα ήθελαν ένα μοντέλο του ανταγωνισμού να είναι δικό τους. Αυτό το μοντέλο ψάχνουμε.

Στα μικρομεσαία, για παράδειγμα, το πράγμα είναι λίγο πολύπλοκο. Σίγουρα το Golf έχει το ρεύμα του, όμως από την πρώτη γενιά του Focus, το μικρομεσαίο της Ford έγινε ο στόχος για τους περισσότερους κατασκευαστές. Λίγο η σχεδίαση, λίγο η πίσω ανάρτηση, λίγο οι χιλιάρηδες κινητήρες, και το Focus είναι το μοντέλο που πολλές μάρκες θα ήθελαν να πουλούν στις εκθέσεις τους με τα σήματά τους.

Στα μικρά το θέμα είναι ακόμη πιο πολύπλοκο αφού αρχίζουν και χωρίζουν σχολές. Αλλοι θέλουν μεγάλα μικρά, άλλοι θέλουν μικρά μικρά. Το Yaris για παράδειγμα είναι το μοντέλο που σίγουρα θα ήθελαν κι άλλοι κατασκευαστές, όμως βλέπουμε πως σήμερα και οι Γάλλοι, στον άλλον αντίποδα έχουν τους δικούς τους οπαδούς ανάμεσα στην κατηγορία. 

Όμως αυτή τη στιγμή, πέραν από τις διάφορες κατηγορίες, υπάρχει μία μάρκα που παράγει ένα μοντέλο που όλες οι άλλες θα ήθελαν να είχαν στην γκάμα τους. Ευτυχώς για αυτές, πρόκειται για μία μάρκα και ένα μοντέλο που δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε όλες τις αγορές, και έτσι δεν υπάρχει άγχος να το «προλάβουν». Η Tesla είναι μία αμερικανική μάρκα που παράγει ένα μοντέλο ηλεκτροκίνητο πολυτελείας και υψηλών επιδόσεων. Δεν είναι φθηνό, αλλά είναι το σύγχρονο Prius που όλοι θα ήθελαν να έχουν.

Post by Ν. Γ.

0 Comment

Κατηγορίες