Best Sellers

«Διαβολική» Lamborghini ψάχνει αγοραστή

Μια Lamborghini Diablo GTR βρίσκεται προς πώληση, περιμένοντας τον επόμενο ιδιοκτήτη της, ο οποίος με ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να θέλει, δεν γίνεται να μην κάνει αισθητή την παρουσία του.
 
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρήγαγε μόλις 30 μονάδες από το συγκεκριμένο  μοντέλο, με το πορτοκαλί «διαβολικό» αυτοκίνητο να είναι το 19ο από αυτά.

 


Η Lamborghini Diablo GTR, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1999, δανείστηκε στοιχεία από την Diablo GT, ωστόσο προσαρμόστηκε για να κινείται στις πίστες. Για αυτό το λόγο (όπως και η GT) πολλά από τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, ενώ η έκδοση GTR παρουσίασε επίσης ένα απογυμνωμένο εσωτερικό, με ένα απλό αγωνιστικό κάθισμα και ένα roll cage, ζυγίζοντας 1.395 κιλά.
 
Η ισχύς παράγεται από ένα κινητήρα V12 6.0 λίτρων που προσφέρει 598 ίππους και 640 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Αυτό ο συνδυασμός καθιστά τη Lamborghini ικανή να πιάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος σε ότι αφορά την τιμή πώλησης της Lamborghini Diablo GTR ανέρχεται στις 645.000 δολάρια (545.546 ευρώ περίπου). Ακριβό ή φτηνό, είναι μόλις μια από τις 30.  

Post by Ν. Γ.

0 Comment

Κατηγορίες