Best Sellers

Γιατί να κάνεις Service και απολύμανση στο air condition

Ενώ η ζέστη έχει ξεκινήσει, η ύπαρξη κλιματιστικού στο αυτοκίνητο είναι το μόνο παρηγορητικό για έναν οδηγό. Βέβαια, η ύπαρξη απλώς κάποιου κλιματιστικού δεν εξασφαλίζει από μόνη της μια καλύτερη οδηγική εμπειρία εν μέσω καύσωνα. Η σωστή συντήρηση και έλεγχος του air condition είναι η μόνη λύση για την εξασφάλιση της αποδοτικής λειτουργίας του. 

Πως λειτουργεί το aircondition;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας ξεκινήσουμε με το πώς λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητο για να κατανοήσουμε στη συνέχεια τον λόγο που πρέπει να γίνει απολύμανση και συντήρησή του.


Βασικό σημείο της λειτουργίας του aircondition: Ο κλιματισμός δεν ψύχει το χώρο, αλλά αφαιρεί τη θερμότητα από αυτόν. Ποια όμως η ακριβής λειτουργία του aircondition;

  • Το κύκλωμα κλιματισμού αποτελείται από τον συμπιεστή, ο οποίος λαμβάνει κίνηση από τον ιμάντα του κινητήρα και ρόλος του είναι να διοχετεύει το ψυκτικό υγρό (το λεγόμενο φρέον) στο σύστημα.
  • Στη συνέχεια το φρέον φθάνει στον συμπυκνωτή με μεγαλύτερη θερμοκρασία από ότι ο αέρας κι εκεί ψύχεται και υγροποιείται στους -15 βαθμούς. Σε αυτή τη φάση επίσης φιλτράρεται, ώστε να αποβληθεί η υγρασία αλλά και τα ξένα σωματίδια από τον ξηραντήρα του φίλτρου.
  • Τέλος, το φρέον κατευθύνεται προς τον εξατμιστή, όπου η βαλβίδα εκτόνωσής του, ρυθμίζει τη ροή του ψυκτικού για να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση ψύξης. Στο τελευταίο αυτό στάδιο, ο εξατμιστής αναλαμβάνει να μετατρέψει εκ νέου το φρέον, από υγρή σε αέρια μορφή. Με αυτό τον τρόπο το αέριο, σε θερμοκρασία πλέον -5 βαθμών καταφέρνει και απορροφά την υγρασία και θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.

Γιατί να κάνεις συντήρηση στο aircondition; 

Όπως και με τα οικιακά κλιματιστικά, είναι κομβικής σημασίας η συντήρηση του κλιματιστικού και στο αυτοκίνητο. Εκτός από την αποτελεσματική λειτουργία, ένα service στο aircondition προσφέρει πολλά περισσότερα. Ένα σωστά συντηρημένο σύστημα κλιματισμού, θα φιλτράρει αποτελεσματικά τη σκόνη αλλά και τα μικροσωματίδια, ώστε ο αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να είναι καθαρός

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις συντήρηση στο air condition;

Η συντήρηση στο κλιματιστικό, θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση ή και ανάλογα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Η αρχή του καλοκαιριού, όπου η χρήση του air condition θα είναι και συχνότερη, είναι η καταλληλότερη εποχή για συντήρηση.

Η σωστή συντήρηση στο air condition…

Για να γίνει σωστή συντήρηση στο aircondition, θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα εξής:
1. Καθαρισμός του κλιματιστικού.
2. Έλεγχος καλής λειτουργίας και αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας.
3. Απολύμανση των αεραγωγών όπου ζουν και αναπτύσσονται βακτήρια και μικροοργανισμοί που δεν τους αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι.


Hint: Για την καλύτερη δυνατή συντήρηση στο aircondition είναι καλό να λειτουργεί ανά διαστήματα και τον χειμώνα, ώστε να λιπαίνονται οι τσιμούχες του συστήματος.

Service και απολύμανση air condition στο Auto Bosch…

Όπως όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου, έτσι και το κλιματιστικό χρειάζεται την σωστή και τακτική του συντήρηση ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Με συνέπεια και γνώση, το Auto Bosch παρέχει service και απολύμανση air condition με έκπτωση -40%!! 

Τι περιλαμβάνει το service;

  1. Συμπλήρωση λαδιού και φρέον
  2. Καθαρισμό κυκλώματος
  3. Έλεγχο καλής λειτουργίας του κλιματιστικού

Απομάκρυνε τους μύκητες και τα βακτήρια από το air condition αποτελεσματικά και κέρδισε δροσιά όλο το καλοκαίρι!!


Κάλεσε μας στο 2103000477 ή πάτησε Αγορά της υπηρεσίας ΕΔΩ και κέρδισε την εμπειρία των άρτια εκπαιδευμένων τεχνικών στις πιο προσιτές τιμές. 

Post by Anna Kekempanou

0 Comment

Κατηγορίες