Best Sellers

Προετοιμασία του αυτοκινήτου μας για οδικό καλοκαιρινό ταξίδι!

Οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν το πόσο σημαντικό είναι να ελεγχθεί το αυτοκίνητο τους πριν από τις διακοπές. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για μερικά πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε πέρα από τις αποσκευές σας για το καλοκαιρινό οδικό ταξίδι.

Ελέγξτε τα επίπεδα υγρών του αυτοκινήτου σας πριν από το ταξίδι

Συμπληρώστε λάδι κινητήρα ή εάν είστε κοντά στην αλλαγή λαδιών κάντε την πρόωρα. Βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας έχει την κατάλληλη ποσότητα λαδιού συστήματος διεύθυνσης, υγρό φρένων, υγρών μετάδοσης, και αντιψυκτικού / ψυκτικού.

Ελέγξτε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας

Συνιστάται η αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρων σας κάθε 6 μήνες. Επίσης, φροντίστε να γεμίσετε καλοκαιρινό υγρό υαλοκαθαριστήρων σχεδιασμένο για να αφαίρει τα έντομα και την πίσσα. Επίσης καλή ιδέα είναι να εφαρμόσει ένα απωθητικό βροχής για να βοηθήσει την απώθηση του νερού από το παρμπρίζ και τα παράθυρα σας γρήγορα καθώς οι καλοκαιρινές μπόρες είναι έντονες.

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας, και φέρτε τα πίσω μπρος εάν είναι απαραίτητο

Βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών σας η προβλεπόμενη από τον κατασκευαστή συμφώνα με το βάρος που θα φορτώσετε στο αυτοκίνητο σας. Η αλλαγή τον πίσω τροχών με τους μπροστά μπορεί να προσφέρει καλύτερο χειρισμό και το φρενάρισμα στα μπροστοκίνητα αυτοκίνητα.

Να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης στο όχημά σας

Το κιτ έκτακτης ανάγκης μπορεί να αποδεικτή πραγματικά σωτήριο. Ενδεικτικά πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία όπως φακό, καλώδια, ένα κουτί πρώτων βοηθειών, κιτ φουσκώματος ελαστικών, γάντια, μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης, εργαλεία για την αλλαγή των ελαστικών σας αν χρειαστεί. Καθώς επίσης και ενέσεις για τυχόν αλλεργίες.

       

Ελέγξτε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας

Αν κλιματισμό του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδει όσο κρύο θυμάστε, φορτίστε την συμπλήρωση του ψυκτικού υγρού ή να επιθεωρηθεί από έναν τεχνικό. Ένα ζεστό αυτοκίνητο κουράζει τους επιβάτες σε ένα οδικό ταξίδι, και μια απροσδόκητη επίσκεψη σε τεχνικό air-condition σε ένα τουριστικό προορισμό μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Μην αφήνετε το όχημα με χαμηλή στάθμη καυσίμου

Τα περισσότερα οχήματα σήμερα έχουν εσωτερικές αντλίες καυσίμων. Το καύσιμο όμως λειτουργεί ως ψυκτικό μέσο της αντλίας και βοηθά στην προστασία της αντλίας από την υπερθέρμανση. Αν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με πολύ χαμηλά καύσιμα και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της αντλίας καυσίμου.

Μην ξεχάσετε ρεζέρβα σας

Να ελέγξετε τη κατάσταση της ρεζέρβας την κατάσταση του ελαστικού και την πίεση του αέρα. Εάν το όχημα σας δεν έχει ρεζέρβα βεβαιωθείτε ότι το κίτ ελαστικών είναι σε καλή κατάσταση.

Να έχετε τα απαραίτητα στο ντουλαπάκι σας καθώς και ηλιοπροστασία για την αποφυγή υπερθέρμανσης του οχήματός σας

Βεβαιωθείτε ότι το εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός σας είναι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, η άδεια κυκλοφορίας οχήματος, το ΚΤΕΟ, η κάρτα καυσαερίων και ασφάλιση σας. Καλό θα ήταν να φροντίσετε για ένα καλό συμβόλαιο οδικής βοήθειας.Επιπλέον μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε με ηλιο προστασία και GPS για ένα πιο άνετο και ασφαλές ταξίδι.

           

Μην υπερφορτώνετε το όχημά σας

Η υπερφόρτωση μπορεί να προκαλεί ζημία στα ελαστικά και το κυριότερο να τα καθιστά πιο επιρρεπή σε εκρήξεις, λόγω του υπερβολικού βάρους. Επίσης ζημία στον συμπλέκτη και καταπόνηση του κινητήρα. Εάν χρησιμοποιείτε σχάρα οροφής, ελέγξτε το επιτρεπτό βάρος φόρτωσης και μην το υπερβείτε.

Μην ξεχάστε το σκοτάδι

Ελέγξτε ότι όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σας λειτουργούν σωστά. Αυτό περιλαμβάνει τους προβολείς, τα πίσω φώτα, εμπρός και πίσω φλας, αλάρμ και τα φώτα φρένων. Επίσης να έχετε μαζί σας και εφεδρική λάμπα πορείας.

 

Post by Evagelia Pagalidi

0 Comment

Κατηγορίες